Hallingdal Lokalmatsenter

Høyt oppe i dalsiden på gården Nordre Espeset i Hallingdal ligger Hallingdal Lokalmatsenter. Gården har et spennende kulturlandskap, som holdes ved like ved beiting med hester og sau. Noen av hestene har markert seg på travbanen, og noen har også markert seg som gode mødre til flotte føll. Sauene er av rasen spælsau, som er en opprinnelig norsk sauerase. Lammene blir født i april og mai. Da er det folk til stede hele døgnet, for å se til at alt går bra. På våren slippes sauene på beite. Først beiter de hjemme på gården. På sommeren går sauene i fjellet. Til gården hører også skog og fjell. Under jakta felles både elg, hjort og rådyr. Vi er selv godkjent som villtkontrollører. Alt vilt kontrolleres derfor i skogen, umiddelbart etter at de er felt.

I produksjonen på gården brukes ingen sprøytemidler. Alt kraftfor som brukes er garantert fritt for genmodifiserte råstoff.

Gården har bygget et opp et videreforedlingsanlegg. Der foredles kjøtt av lam, sau, elg, hjort rådyr, reinsdyr, samt andre dyreslag som kjøpes direkte fra lokale bønder. Dette kan være kalv og kastrat, frittgående fjellgris samt kje og geit.

 

 

Skjermbilde 2016-10-24 kl. 18.17.19.png