Marinert, grillet kjeribbe - godt til påsken!

Marinert, grillet kjeribbe med grønnkålchips og ovnsbakte båtpoteter.

Marinert, grillet kjeribbe med grønnkålchips og ovnsbakte båtpoteter.

Du trenger følgende til to personer:

1 ribbe av kje

Marinade av:

1 ts korianderfrø

3 fedd hvitløk

1/2 dl rapsolje

1 ts gurkemeie

1/2 ts spisskummen

1/2 ts salt

1/2 ts tørket chili

1 ss honning

Slik gjør du:

Mal korianderfrø i en morter. Ha i hvitløk og knus den. Ha i resten av marinadeingrediensene og bruk morteren til å lage en kremet marinade. Marinaden pensler du på begge sider av ribben og lar den godgjøre seg i 3 timer. Stikk et termometer inn i den mest kjøttfulle delen av ribben og pakk den inn i aluminiumsfolie. Stek ribben på 130 grader til den har fått en kjernetemperatur på 70 grader, ca 3 timer. Ta så av folien og la kjøttet få ca 10 min under grillen.

Tilbehør (du får alt tilbehør unntatt poteter på Rå Smak):

Grønnkålchips 

En boks rømme tilsatt chiliolivenolje

Ovnsbakte potetbåter