Marinert lammecarre` med sjalottløk og shiitakesopp

Dette er en lammerett som er redusert til bare tre hovedelementer. Enkelheten får frem den gode smaken i lammekjøttet, godt hjulpet av den spesielle marinaden.

Ingredienser (4 personer)

  • 8-12 lammeribber
  • 8 sjalottløk
  • 250 g shiitakesopp
  • 4-5 ss creme fraiche
  • 4 finhakkede hvitløksbåter
  • Smør
  • Rosmarin
  • Marinade og saus:
  • 1,5 dl olivenolje
  • 4 ss trøffelolje
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss knuste rosmarinblader

Slik gjør du: La lammecarreen oppnå romtemperatur, legg den i marinaden et par timer, men spar først noe av marinaden til saus. Vend kjøttet flere ganger. Brun kjøttet i i jernpanne på begge sider, stek i ovn ca 15 min ved 175 grader. La hvile. Skrell sjalottløkene, del dem i to og smørstek forsiktig i 5 minutter så de blir varme. Stek soppen i smør, salt og pepper og ha på creme fraiche og la koke med.

Server med ovnsbakte ovnsbakte poteter, rotgrønnsaker, en frisk salat eller ikke noe.