Helstekt lammelår

Helstekt lammelår fra med hjertesalat og stekte kantareller i dillsmør. 4 personer.

Råvareliste:

  • 1 stk utbenet lammelår fra Nordre Espeset eller Vats gardsmat
  • 2 stk hjertesalat, delt på langs
  • 1 hakket sjalottleløk
  • 1 bunt dill, hakket
  • 300 g renset kantarell
  • 1 dl hvitvin
  • 2 sjalotteløk, hakket
  • 250 g smør i terninger

Fremgangsmåte: Dryss salt og pepper på lammelåret og stek i ca. 1 time ved 150 grader. La det hvile ca 30 minutter mens du damper hjertesalaten i en gryte med litt hakket sjalotteløk, dill, salt og pepper.

I en varm panne freses kantarellen i smør, etter 2 minutter tilsettes hakket sjalotteløk og hvitvin, pisk i smøret litt etter litt så du får en kremet saus. Tilsett dill.