Rå Smaks ultimate nyttårsmeny

 

Forretter (velg en eller to) :

 

1) Røkelaks på kjeks med dillrømme

Anrett kjeksene med en bit røkelaks toppet med rømme iblandet dillpesto.

2) Skiver av gravet elg med ramsløk-rømme og sprø kjeks.

3) Tarallini kjeks med Trøffeltapenade

 

 

Hovedrett:

 

Helstekt økologisk kalkun (Black Turkey) servert med waldorfsalat, rosenkål og sjalottløk i form samt ovnsbakte poteter.

 

Waldorfsalat: (10 pers)

- 4 epler

- 4 ringer ananas

- 4 stilker selleri

- 200 g hodekål

- 200 g druer

- 2 dl valnøtter

Skjær epler og ananas i terninger, stilkselleri i tynne skjiver. Hodekålen finsnittes, druene deles i to og valnøtene grovhakkes.

 

Dressing:

- 2 dl majones

- 2 dl pisket kremfløte

- 8 ts sitronsaft

- 4 ts sukker

Dressingen blandes sammen, og ingrediensene blandes forsiktig i. Pynt med druer og valnøttkjerner.

 

Rosenkål og sjalottløk i form (10 pers.)

10-12 personer

 

500 g sjalottløk

1 kg rosenkål (forvelles i 3 min)

3 fedd hvitløk

Olivenolje 2ss + 3 sss

½ dl revet parmesan

brødrasp

1 ss frisk rosmarin

Pepper og salt

Fres sjalottløken lett i olivenolje og legg i en langpanne sammen med forvellet rosenkål. Strø brødsmuler, parmesan, hakket hvitløk, rosmarin, grovmalt pepper og salt over. Topp med olivenolje.

Bakes i ovnen: 200 C i ca 20 min.

 

Ovnsbakte urtepoteter:

Fyll en langpanne – eller to! – med små poteter med skall, vask og skrubb. Hell over godt med god olivenojle, salt, pepper, hakket hvitløk og chili. Stek ved 220 C i ca 30 min. Hakk gjerne friske urter som koriander eller rosmarin over.

 

Saus: lages av kraften fra kalkunen, kok ut med hvitvin og fløte.

 

 

Dessert (velg en eller alle):

 

*Utvalg av oster fra ostedisken med tilbehør som kjeks og marmelade.

*Hermetiske Italienske fersken med pisket krem og tynne sprø biscotti.

Thanksgiving-Detalj-normal-219487-4.jpg