Urkorn fra Holli Mølle

Spelt 

Spelt, grovmalt er 100% av kornet malt relativt grovt. Melet har alle næringsstoffene i seg og egner seg best til brødbakst.

Emmer

Emmer  eller tokorn er et ledd i evolusjonsrekken før spelten. Spelt antar man er en kryssing mellom Emmer og en gressart som heter gjeterøye (Aegilops speltoides)Emmer har bløtere gluten enn spelt. Kornet  har også en kraftigere, mer nøtteaktig smak sammenlignet med spelten. Arkeologiske funn viser at Emmeren var meget populær i midt-østen allerede så tidlig som 6000 – 9000  år f. Kr.

Blander man spelt og emmer får man en deig med gode bake egenskaper og et brød med en nøtteaktig aroma.

Svedjerug

Svedjerugen gjør brødet saftig og smaksrikt, og den har dobbelt så høyt proteininnhold som moderne rug. Svedjerug, grovmalt egner seg til brødbakst. Man kan bake et 100% svedjerugbrød med surdeig eller tilsette svedjerug i andre melblandinger.

preview_COLOURBOX1465285.jpg