Homlagarden

Hver morgen flakser hundrevis av kalkuner ned mot frukttrær og grønne bakker i Hardanger. De mesker seg i natureng med blomster og frodig gress, ville bær og urteplanter. Nasker til seg epler og plommer i ny og ne og lever glade dager i det fri. På ettermiddagen vandrer de hjem til kveldsmat og hvile. 

Homlagarden, ved Økodrift Homlagarden AS, har årlig en produksjon av økologiske kalkun på 7 bruk i Hardanger og ett bruk i Vestfold.  Driften er godkjent av Mattilsynet og DEBIO. Produksjonen er på rundt 13 000 kalkun årlig. Disse blir slaktet og pakket i eget slakteri, Homlagarden fjørfe-slakteri.

Økodrift Homlagarden fikk tildelt Innovasjon Norge`s Bygdeutviklingspris i 2009, er kåret til ¨Årets leverandør for økologisk produkt 2010 og fikk tildelt Økoprisen Vestlandet fra Norsk Økologisk Landbrukslag i 2011. I tillegg er deres brystfilet nominert til ¨Det Norske Måltid 2011¨.

homlagarden kalkuner i natuskjønne omgivelser.jpg