Hitra Gårdsmat

Grotteost

Hemmeligheten er glade kyr, mener Bodil Birkeland, som har stått for ystingen. Bodil er prestedatteren fra Oslo som flyttet til den veiløse øya Helgebostad i Hitra for å drive gård. Her yster hun flere typer ost av upasteurisert melk og bruker osteløpe fra egne kalver. Ostene er håndverksprodukter, som får like mye omsorg som de glade kalvene og kyrne. Fjøset er utstyrt med gummigulv, madrasser og roterende kløbørster! Bergarten amfibor bidrar til et spesielt lagringsmiljø i modningskjelleren på gården. Grotteost er en lagret hvitost av upastaurisert kumelk. Lagringstid fra 1 til 12 måneder. Osten har fått flere priser, blant annet gull i Landsutstillinga for Gardsost i 2007 og 2009.

 

Kristines myke

Det er nok ost vi snakker om før fantasien løper løpsk her. Kjenner ikke Kristine, men hun yster ost. Og det gjør hun på Hitra. Og ganske bra for å si det slik. En camembertlignende ost sier ysteriet selv på sine 
hjemmesider.

grotteost.jpg
Kristines-myke-1-300x199.jpg